Actueel

Hanenfrikandel ‘De Woeste Spetter’ wint publieksprijs

25-09-19 15:25

Met het thema VET!, voedsel in de 21ste eeuw vroeg Stichting Kunst & Cultuur ontwerpers in Noord-Nederland om een ontwerp te maken rond voedsel, duurzaamheid en afvalverwerking. Veertien ontwerpers schreven zich in voor de wedstrijd. De Woeste Spetter, een gezonde frikandel gemaakt van hanenvlees, kreeg tijdens Het Smaakmakersfestival in De Wijk de meeste stemmen en won daarmee de publieksprijs.

Bedenker Eugénie Benda ontwikkelde, in samenwerking met haar Woeste slager een variant op de frikandel die wij uit snackbar kennen. Haar frikandel, zonder conserveringsmiddelen, bestaat uit vlees van jonge hanen in plaats van plofkip en varkensvlees. Eugénie wil met haar idee laten zien dat een frikandel niet hoeft te bestaan uit plofkip of varkensvlees uit de bio-industrie, maar kan bestaan uit hanenvlees dat anders vernietigd wordt.

Lees hier het hele artikel


vind-ik-leuk(s)

Actueel

Hanenfrikandel ‘De Woeste Spetter’ wint publieksprijs

25-09-19 15:25

Met het thema VET!, voedsel in de 21ste eeuw vroeg Stichting Kunst & Cultuur ontwerpers in Noord-Nederland om een ontwerp te maken rond voedsel, duurzaamheid en afvalverwerking. Veertien ontwerpers schreven zich in voor de wedstrijd. De Woeste Spetter, een gezonde frikandel gemaakt van hanenvlees, kreeg tijdens Het Smaakmakersfestival in De Wijk de meeste stemmen en won daarmee de publieksprijs.

Bedenker Eugénie Benda ontwikkelde, in samenwerking met haar Woeste slager een variant op de frikandel die wij uit snackbar kennen. Haar frikandel, zonder conserveringsmiddelen, bestaat uit vlees van jonge hanen in plaats van plofkip en varkensvlees. Eugénie wil met haar idee laten zien dat een frikandel niet hoeft te bestaan uit plofkip of varkensvlees uit de bio-industrie, maar kan bestaan uit hanenvlees dat anders vernietigd wordt.

Lees hier het hele artikel


vind-ik-leuk(s)