Actueel

Perspectief voor broederhanenvlees dankzij ketensamenwerking

23-03-21 15:57

Achter elk ei dat bij Udea verkocht wordt, zit een legkip. En uit een ei komt net zo vaak een haan als een kip. Een bijzondere samenwerking maakt het mogelijk om de broertjes van de legkippen te laten leven en dit vlees in verschillende vleesproducten te verwerken. "Dit is een werkelijk unieke ketensamenwerking tussen Sander Verbeek van broederij De Grote Kamp, verwerker/worstmaker Deli Harmony, groothandel Udea, de winkels en consumenten", vertelt bio-slager Henk van Oers.

Hij heeft het over het verhaal achter de nieuwe St.Hendrick-producten die voorzien worden van het broederhaanlogo. De consument betaalt iets meer voor de bio-eieren en maakt het hiermee voor pluimveehouder Wim Vredevoogd mogelijk om ook de broertjes van de legkippen groot te brengen op de boerderij (gedurende 14/15 weken). Vervolgens verwerkt de slager het vlees in diverse vleesproducten.

Lees hier het hele artikel op Biojournaal


vind-ik-leuk(s)