Basisbereiding Braadhaantje

Basisbereiding braadhaantje

Braden in de pan
• Wrijf de haan (of de haandelen) in met kruiden.
• Verwarm de olie (ca. 5 el.) en doe de in stukken gedeelde haan in de braadpan.
• Draai de delen iedere 15 minuten een keer om tot ze bruin zijn.

Braden in de oven
• Neem een haantje, snijd het in de lengte open, sla het plat, doe er wat zout en peper over en smeer het vlees in met boter.
• Verwarm de oven voor op 180 °C.
• Leg de haan in een ovenschaal in de oven. Draai het vlees om het kwartier om, zodat het haantje aan alle kanten mooi bruin wordt. Bij het omdraaien gelijk wat van de boter over de haan gieten. Bereidingstijd ca. een uur.
• Garneer de haan met schijfjes citroen, peterselie en/of waterkers.

Varieer met kruiden
Als variatie kan je de haan voor het bakken inwrijven met kruiden naar eigen smaak: knoflook, tijm, peterselie, paprika, dragon, gember of een mengsel naar smaak.