Ingrediënten
Bokje, bijgerecht, bereidingstijd 20 minuten
• 500 gram lamsgehakt
• 200 gram havermout
• 1 ei
• 1 (volkoren) beschuiten, verkruimeld
• Peper & zout uit de molen
• 1 kleine eetlepel zoete sambal
• 1 kleine eetlepel hete sambal
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• gemalen komijnzaad
• koriander
• verse tuinkruiden indien beschikbaar
• 100 gram roomboter zonder zout
Bereiding
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Meng in een kom het gehakt met de andere ingrediënten en breng goed op smaak met peper en zout.
3. Draai er balletjes van die ongeveer even groot zijn.
4. Doe de boter op een bakplaat en laat kort smelten in de oven.
5. Doe de balletjes op de bakplaat. 15 minuten laten garen.
Bron: De Bokkenbunker
