Ingrediënten
Bokje, hoofdgerecht, bereidingstijd ong. 2,5 uur
• 350 gram bokkenvlees zonder bot (of het dubbele met bot)
• 1 eetlepel boter
• 2 sjalotten
• 125 gram spekjes
• 2 tomaten in stukjes
• ¼ liter groentebouillon (evt. meer om aan te vullen)
• 2 eetlepels witte wijnazijn
• 1 eetlepel grove mosterd
• 2 laurierblaadjes
• 2 kruidnagels
• 3 plakken ontbijtkoek
• 4 eetlepels appelstroop
• peper en zout
Bereiding
Voorbereiding
Dep het vlees droog, snij het in stukken en bestrooi met peper en zout en 1 eetlepel witte wijnazijn. Snij de sjalotten in grove stukken. Prik de kruidnagels in de laurierblaadjes, dat scheelt zoekwerk.
Bereiding
1. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem. Bak het vlees even kort aan zodat het mooi bruin wordt. Haal het uit de pan en leg ze nog even apart.
2. Bak de sjalot en het spek in de pan.
3. Voeg dan de bouillon, witte wijnazijn, mosterd, ontbijtkoek en appelstroop toe.
4. Leg het bokkenvlees, de stukjes tomaat en de laurierblaadjes in de pan. Zorg dat het vlees net onder water staat. Zet het vuur heel laag, gebruik je kleinste pitje en eventueel een sudderplaatje. Het vocht moet heet zijn en mag zachtjes pruttelen, maar moet zeker niet koken.
5. Laat het geheel nu een flinke poos staan, bij mij duurt het meestal 1,5-2 uur. Draai de sukadelappen regelmatig even om. Het vlees is klaar als het uit elkaar valt.
Bron: De Bokkenbunker
