Ingrediënten
- 1 kg geitenvlees (met botten) in blokjes
- 1 fijngehakte middelgrote ui
- 4 fijngehakte lente-uien
- 2 fijngehakte teentjes knoflook
- 1/2 fijngehakte rode paprika
- 1/2 fijngehakte groene paprika
- 3 fijngehakte takjes verse tijm (of 3/4 tl gedroogde)
- 2 el kerriepoeder
- 2 tl komijn
- 1/2 tl kurkumapoeder
- 1 tl garam masala
- 3 el plantaardige olie
- 4 fijngehakte grote selderijbladen of 1/4 tl selderijzaad of 1-2
- tl zout
- 2-3 dl water
- 1 middelgrote aardappel (geschild en in blokjes van 1 cm gesneden)
Bereiding
- Schep vlees, uien, knoflook, paprika en tijm door elkaar in een grote (niet-aluminium) schaal.
- Vermeng kerriepoeder, komijn,kurkuma en garam masala en schep dit door het vleesmengsel.
- Dek de schaal af en zet deze een nacht in de koelkast.
- Verhit de olie bij matige warmte in een grote pan.
- Schraap de gehakte ingrediënten zoveel mogelijk van het vlees en fruit deze 3-4 minuten onder regelmatig roeren in de hete olie tot de uien gaar zijn.
- Voeg het vlees toe en laat dit 10 minuten, onder regelmatig roeren, pruttelen.
- Doe de blaadjes selderij en de peper erbij, temper de warmte, voeg een scheutje water toe en laat dit 1.1/2 uur onder af en toe roeren zachtjes pruttelen.
- Snijd een derde van de aardappelblokjes doormidden (die zijn bedoeld om de curry te binden).
- Voeg alle blokjes aardappel toe aan het gerecht in de pan en schenk er, als het water verdampt is, zoveel water bij dat alles onderstaat.
- Leg een deksel op de pan en laat het geheel pruttelen tot de aardappelblokjes gaar zijn (ongeveer 15 minuten).
- Serveer met witte rijst.
Bron: De Bokkenbunker
