Ingrediënten
Stiertje, hoofdgerecht, Marokkaans, bereidingstijd 20-40 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
• 4 kalfsschnitzels, ongepaneerd
• 1 bol mozzarella
• 20 stuks gedroogde abrikozen
• 80 gram ongezouten notenmix
• 1 eetlepel ras-el-hanout kruiden
• 2 teentjes knoflook
• 2 eetlepels honing
• zout en peper
• 250 gram cherrytomaatjes aan de tak
• cocktailprikkers of touw
• zonnebloemolie
Voor de couscous
• 300 gram couscous
• 15 gram platte peterselie
• 15 gram koriander
• 30 gram munt
• 1 potje zongedroogde tomaatjes
• 1 courgette
• 10 stuks gedroogde vijgen
• 1 theelepel paprikapoeder
• 50 gram blanke amandelen
• olijfolie
• zout en peper
Bereiding
Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe de abrikozen met de noten, knoflook en de kruiden in een keukenmachine en maal dit fijn tot een plakkerig geheel.
3. Leg de kalfsschnitzel tussen twee laagjes plastic en sla met de onderkant van een steelpannetje de schnitzels een beetje plat. Verwijder het plastic en bestrooi dan de kalfsschnitzel met zout en peper aan beide kanten. Leg in het midden van het vlees een dunne strook abrikozennotenvulling. Snijd de mozzarella in smalle plakken en leg deze op het notenmengsel. Rol stevig op en maak goed dicht met prikkers of met touw.
Bereiding
4. Giet een beetje olie in een ovenschaal en leg hierin de gevulde kalfsschnitzel. Leg de tomaatjes aan de tak naast de schnitzels en laat ze poffen. Smeer het vlees in met een dun laagje honing en bak het vlees goudbruin en gaar in ongeveer 10 minuten.
5. Laat de vijgen in warm water een paar minuten wellen en snijd in reepjes.
6. Hak, voor de couscous, alle verse kruiden zonder de stengels fijn.
7. Snijd de courgette in kleine blokjes en bak in olijfolie goudbruin.
8. Verhit een koekenpan met 1 theelepel zonnebloemolie en rooster de blanke amandelen goudbruin. Laat afkoelen op een keukenpapiertje.
9. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen van de verpakking. Roer de couscous los met een vork en wat olijfolie. Snijd de zongedroogde tomaatjes en roer deze samen met de vijgenreepjes, verse kruiden, paprikapoeder en wat zout en peper er doorheen. Schep de courgetteblokjes op de couscous en strooi er de geroosterde amandelen over heen.
10. Verwijder de prikkers van de schnitzels en serveer direct met de couscous.
Een recept van De Groene Weg
