Gebraden haan

Ingrediënten

  • 1 haan
  • 1 braadzak
  • 40 g boter op kamertemperatuur
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 citroen
  • zout en peper uit de molen

Bereiding

  1. Hak de helft van de tijm en rozemarijn fijn (alleen de blaadjes, niet de takjes).
  2. Knijp de knoflooktenen uit. Prak samen met zout en peper door de boter. Spreid de poten en bestrooi de binnenholte met zout en peper.
  3. Kerf met een scherp mes een kruis aan de bovenkant van de poten.
  4. Wrijf de haan in met de boter.
  5. Stop de holte vol met de achtergehouden kruidentakjes en de in vieren gesneden citroen.
  6. Bind de poten weer bij elkaar met een rolladetouwtje.
  7. Stop de haan in de braadzak en maak dicht.
  8. Leg op de bakplaat of in een braadslee en zet een uur in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Bereiding