Ingrediënten
- 1 haan
- 1 braadzak
- 40 g boter op kamertemperatuur
- 3 takjes tijm
- 3 takjes rozemarijn
- 2 knoflookteentjes
- 1 citroen
- zout en peper uit de molen
Bereiding
- Hak de helft van de tijm en rozemarijn fijn (alleen de blaadjes, niet de takjes).
- Knijp de knoflooktenen uit. Prak samen met zout en peper door de boter. Spreid de poten en bestrooi de binnenholte met zout en peper.
- Kerf met een scherp mes een kruis aan de bovenkant van de poten.
- Wrijf de haan in met de boter.
- Stop de holte vol met de achtergehouden kruidentakjes en de in vieren gesneden citroen.
- Bind de poten weer bij elkaar met een rolladetouwtje.
- Stop de haan in de braadzak en maak dicht.
- Leg op de bakplaat of in een braadslee en zet een uur in een voorverwarmde oven op 180 °C.
