Ingrediënten
- 350 gram geitenstoofvlees
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel grove mosterd
- Pijpje (30 cl) bokbier of donker bier
- 5 gedroogde pruimen
- Olie om te bakken (olijfolie, zonnebloemolie of koolzaadolie)
- Zout
- Peper
Bereiding
Voorbereiding
- Snijd het vlees in blokjes.
- Snipper de ui(en).
- Snijd de knoflook fijn (of druk ze door de knoflookpers).
- Snijd de pruimedanten in stukjes.
Bereiding
- Verhit een bodempje olie in een braadpan en schroei de blokjes vlees rondom dicht op vrij hoog vuur.
- Voeg zout toe en bak de vleesblokjes verder bruin.
- Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
- Fruit de uien samen met de knoflook tot de uien glazig zijn.
- Doe het vlees weer erbij en voeg de mosterd en ongeveer een derde van het pijpje bier toe (de andere tweederde mag je lekker opdrinken).
- Voeg ook de in stukjes gesneden pruimedanten toe.
- Schep alles op redelijk hoog vuur goed door elkaar tot het bier kookt.
- Draai het vuur laag en zet een sudderplaatje onder de pan.
- Laat het geitenvlees ongeveer anderhalf uur stoven.
- Maak het op smaak af met peper en eventueel nog wat zout.
- Serveren met bijvoorbeeld aardappelpuree, pastinaakpuree of een andere "degelijke" (seizoens)groente.
Bron: De Bokkenbunker
