Geitenstoof met bier en pruimen

Ingrediënten

  • 350 gram geitenstoofvlees
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel grove mosterd
  • Pijpje (30 cl) bokbier of donker bier
  • 5 gedroogde pruimen
  • Olie om te bakken (olijfolie, zonnebloemolie of koolzaadolie)
  • Zout
  • Peper

Bereiding

Voorbereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes.
  2. Snipper de ui(en).
  3. Snijd de knoflook fijn (of druk ze door de knoflookpers).
  4. Snijd de pruimedanten in stukjes.

Bereiding

  1. Verhit een bodempje olie in een braadpan en schroei de blokjes vlees rondom dicht op vrij hoog vuur.
  2. Voeg zout toe en bak de vleesblokjes verder bruin.
  3. Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
  4. Fruit de uien samen met de knoflook tot de uien glazig zijn.
  5. Doe het vlees weer erbij en voeg de mosterd en ongeveer een derde van het pijpje bier toe (de andere tweederde mag je lekker opdrinken).
  6. Voeg ook de in stukjes gesneden pruimedanten toe.
  7. Schep alles op redelijk hoog vuur goed door elkaar tot het bier kookt.
  8. Draai het vuur laag en zet een sudderplaatje onder de pan.
  9. Laat het geitenvlees ongeveer anderhalf uur stoven.
  10. Maak het op smaak af met peper en eventueel nog wat zout.
  11. Serveren met bijvoorbeeld aardappelpuree, pastinaakpuree of een andere "degelijke" (seizoens)groente.

Bron: De Bokkenbunker

Bereiding