Milanese kalfsschenkel met gremolata

Ingrediënten

  • 4 kalfsschenkels
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, in blokjes
  • 1 kleine winterwortel, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 300 ml droge witte wijn
  • 1 blik gepelde tomaten
  • ½ blokje kippenbouillon, verkruimeld
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel maïzena

Voor de gremolata:

  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 theelepel geraspte citroenschil

Bereiding


  1. Dep de kalfsschenkels droog met keukenpapier en wentel deze daarna door de bloem.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de kalfsschenkels aan beide kanten mooi bruin.
  3. Leg ze na het bakken op een bord en bestrooi met zout en peper.
  4. Bak in dezelfde pan de ui, wortel en bleekselderij glazig.
  5. Voeg daarna de wijn, tomaten, bouillonblokje, tijm en laurierblaadjes toe.
  6. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook.
  7. Leg de kalfsschenkels in de saus en laat het vlees op een laag vuurtje 2 uur gaar stoven.
  8. Meng de maïzena met 2 eetlepels koud water.
  9. Haal de kalfsschenkels uit de pan en houdt ze warm.
  10. Verwijder de laurierblaadjes en roer het maïzenamengsel door de saus. Breng daarna de saus op smaak met zout en peper.
  11. Meng voor de gremolata de peterselie en citroenrasp met de knoflook.
  12. Schep de saus over de kalfsschenkels en strooi de gremolata er overheen.

Bron: De Groene Weg

Bereiding