Ingrediënten
- 4 kalfsschenkels
- 4 eetlepels bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, in blokjes
- 1 kleine winterwortel, in blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in boogjes
- 300 ml droge witte wijn
- 1 blik gepelde tomaten
- ½ blokje kippenbouillon, verkruimeld
- 2 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel maïzena
Voor de gremolata:
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 1 theelepel geraspte citroenschil
Bereiding
- Dep de kalfsschenkels droog met keukenpapier en wentel deze daarna door de bloem.
- Verhit de olie in een braadpan en bak de kalfsschenkels aan beide kanten mooi bruin.
- Leg ze na het bakken op een bord en bestrooi met zout en peper.
- Bak in dezelfde pan de ui, wortel en bleekselderij glazig.
- Voeg daarna de wijn, tomaten, bouillonblokje, tijm en laurierblaadjes toe.
- Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook.
- Leg de kalfsschenkels in de saus en laat het vlees op een laag vuurtje 2 uur gaar stoven.
- Meng de maïzena met 2 eetlepels koud water.
- Haal de kalfsschenkels uit de pan en houdt ze warm.
- Verwijder de laurierblaadjes en roer het maïzenamengsel door de saus. Breng daarna de saus op smaak met zout en peper.
- Meng voor de gremolata de peterselie en citroenrasp met de knoflook.
- Schep de saus over de kalfsschenkels en strooi de gremolata er overheen.
Bron: De Groene Weg
