Ingrediënten
- 500 g kalfsgehakt
- 4 eetlepels vloeibare bakboter
- 5 eetlepels bloem
- 1 ei, gesplitst
- 250 ml volle melk
- 4 sneden wit speltbrood, in stukken
- 1 ui, gebakken
- 8 Roseval aardappelen, in de schil gekookt
- 100 g roomboter
- 3 eetlepels gehakte peterselie
- 2 tenen knoflook, gepeld en geperst
- 1 theelepel geraspte citroenschil
Bereiding
- Verwarm de oven op 200°C.
- Meng de melk in twee delen door het brood en zorg dat het goed wordt opgenomen.
- Knijp het brood iets uit en voeg dit bij het gehakt samen met het eigeel en de gebakken ui. Kneed het geheel goed door.
- Klop het eiwit op en werk dit door het gehaktmengsel. Breng het geheel goed op smaak met zout en peper en vorm er vier ballen van.
- Vervorm vervolgens de ballen naar een schnitzel door ze platter te duwen en ze een grillige vorm te geven. Verspreid de bloem op het aanrecht en haal hier de schnitzels doorheen.
- Meng de roomboter met de knoflook en de gehakte peterselie en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd van de onderkant van de aardappels in de lengte een plakje af zodat ze kunnen liggen. Hol ze aan de bovenkant een beetje uit, schep hierin wat kruidenboter en plaats de aardappels nog 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verwarm de bakboter in een koekenpan en bak hierin de schnitzels rondom bruin en krokant.
- Serveer ze met de aardappels en de resterende kruidenboter.
Een recept van De Groene Weg
